Første kurshelg i elitesatsning med Siv Svendsen

DSC_0020

ENDELIG! Forrige helg var endelig tiden kommet for første kurshelgen her med Siv Svendsen. Vi har gledet oss stort, og Nina og jeg fyller opp en deltagerplass og en observatørplass selv, for dette vil vi være med på. Kurset arrangerer vi sammen med Carola fra Rådehund, og det tok ikke lange tiden før kurset var fylt opp av deltagere.

Vi startet inne med teori på lørdag morgen, og etter en presentasjonsrunde stiller Siv noen spørsmål som vi skal tenke igjennom:

  • Hva skal til for å ha det gøy når jeg trener hund?
  • Hva er mitt mål?
  • Hva kan jeg gjøre for å jobbe mot målet?
  • Hvor motivert er jeg for å nå målet?

Nyttige spørsmål, jeg har skrevet ned mine svar, og de skal jeg ta fram underveis og titte på, for å se hvordan vi ligger an.

Videre på teoridelen gikk vi igjennom forskjellige deler av leken, og det er her jeg har min største utfordring foreløpig. Jeg har tenkt at jeg er god på å leke, har ikke helt skjønt at noen synes det er litt vanskelig. Og jeg er fornøyd med leken jeg har med Marte. Men jeg synes liksom ikke helt det ryker av det sammen med Otto når vi leker.  Jeg vet at det i hovedsak skyldes meg. Eller, det skyldes vel bare meg. Men med Marte så tror jeg (og tror – fordi det er lett å i etterkant gjøre alt med henne så enkelt, men mulig det rett og slett ligger mer jobb der), men jeg tror det liksom lå mer i henne sånn jeg vil ha det, og så har jeg en annen jobb med Otto, og den har jeg ikke gjort godt nok foreløpig.

Men, kurs altså. Vi gikk også gjennom apportering, forskjellige momenter det er lurt å jobbe med der, samt fremadsending, stå-sitt-ligg, fri ved fot,  neseprøven, samt balanse i treninga. Vi noterer ned alle sammen, og det var veldig mye nyttig å ta med seg her, både på ørsmå detaljer og hele øvelser. Alt i alt var det en superduper helg, og jeg tror vi alle fikk det vi det vi ønsket oss og mye mer. Siv er en veldig dyktig instruktør, hun ser alle og klarer veldig godt å tilpasse treninga til hver enkelt. Og om ikke det er nok, så er det veldig trivelige folk og hunder vi har med på kurs også, alle er glødende engasjert, og positive og støttende til hverandre. Kan ikke være en bedre måte å bruke en helg på da? Kurset er altså fullt for deltagere med hund, men det er mulig å melde seg på som observatør – det kan du i tilfelle gjøre her: PÅMELDINGSSKJEMA.

Legger ut et lite utvalg av bilder fra helga:


DSC_0009 DSC_0013 DSC_0017 DSC_0018 DSC_0022 DSC_0023 DSC_0029 DSC_0042 DSC_0047 DSC_0062 DSC_0071 DSC_0078 DSC_0080 DSC_0093 DSC_0094

 

Leave a Reply