Valpeblogg

Jeg er så heldig at jeg har valp. En splitter fersk liten hundekropp har flytta inn hos oss. Lille Otto :-) Og det er i det store og det hele helt fantastisk. Jeg har bestemt meg for at jeg skal nyte valpetida. Selvom det til tider kan være ganske slitsomt, og selvom det er ganske så behagelig med en voksen hund som “kan alt”. Men med en ny liten tass er det nye muligheter. Dessuten tilsier tidligere erfaringer at valpetida er forbigående.

Det er lett å tenke at det jeg synes jeg ikke har fått til helt bra med Marte skal jeg i allefall få til her, og dermed legge uhensiktsmessig mye energi i det. Men det kan jo bli helt andre saker som byr på utfordringer denne gangen, så jeg prøver å se det an og finne ut av hva som trengs i dette tilfellet.

Enn så lenge er det bare trivelig. Nesten. Han er kanskje aller søtest når han sover. Men han er veldig søt i nesten all våken tid og. Dessuten – han er en baby, og må behandles deretter. Han har ikke forståelse for hva som er rett og galt, for han ligger verden klar og åpen og alt er nytt og spennende. Så vår oppgave blir i stor grad å tilrettelegge sånn at det er ok å bo her, uten at vi stadig må ta vekk eller være engstelig for ting. Her i huset har vi løst det med en grind ned til stua, og et stengsel for trappa. Det som er igjen er da valpesikra. Og resten får vi bare tåle. Det er jo klart at verden skal utforskes, og når det verste som skjer er dopapir eller garnnøster over det hele går det helt fint. Samt litt biting av sylskarpe valpetenner med godt trykk :-P

Den aller første tida har vi brukt på å bli kjent. Vi har mye fysisk kontakt, og vi kjenner og klemmer på ører, labber, tenner og kropp generelt. Vi har en liten tur på bordet for pelsstell nesten hver dag. Ting som jeg tror er lurt å gjøre, så det blir til en dagligdags ting. Riesen er jo en pelsstellrase, men uansett er det jo greit med en hund som er håndterbar. Med Marte tok jeg nok litt lett på det å klippe klør. Marte har mislikt kloklipping helt fra start, og gjør det fremdeles, selvom jeg får klipt uten konflikt så er det noe hun synes er MEGET ugreit. Så det har vi gjort noen ganger med småttingen, bare litt av gangen, et par klør og belønning for hver klo. Jeg vil IKKE at det skal bli noen form for konflikt nei.

Jeg har også så vidt begynt på litt trening. Lille Otto er en fyr som elsker mat, og som er superglad i å leke – fantastisk :-) Vi er i gang med

  • kontakt
  • føljsamhet (jeg finner ikke noe godt norsk ord for det)
  • håndtarget
  • musemattetarget

Og vi leker. Jeg har med meg leka, og vi leker alle steder. Jeg vil ha en hund som kan fokusere på meg uansett hvor vi er, og første skritt er å kunne leke. Kan han ikke leke der vi er, kan jeg vel heller ikke forvente at han kan trene. Og vi sosialiserer – målsetning er at vi skal oppleve noe nytt hver dag.

Han ser ut til å være en fyr som ganske snart kan oppleve mye større deler av verden på egen hånd, han kan allerede bevege seg et godt stykke av gårde på egen hånd, så en del “oppdagelser” og “indianerøvelser” skal vi nok legge inn i turene våre i nær framtid :-)

Men moro med valp – JA :-)

Leave a Reply