Category Archives: Hundelitteratur

Gode hundeblogger

Det er selvfølgelig veldig mange gode og lærerike hundeblogger, så det er kanskje litt urettferdig å bare trekke fram noen. Hvorfor jeg allikevel gjør det nå er fordi det er et par som kjører en slags julekalendertreningsblogg :-) Anbefaler disse på det varmeste, om noen skulle kjenne for å koble ut med litt hundemoro i førjulstida :-)

Bloggene finner du her Amokk og Morten Egtvedt.

God trening :-)

Anbefalt hundelitteratur

I dag er det perfekt vær ute til å være inne i :-) Og dagen kan jo for eksempel brukes til å lese litt god hundelitteratur. Jeg legger inn noen anbefalinger av bøker jeg har hatt stor glede av. Skal jeg trekke fram noen må det bli Eva Bodfäldts Kontaktkontraktet (nyeste utgaven) og Maria Hagströms Från valp till stjärna. Noen av bøkene kommer (så vidt jeg vet) bare ut på svensk, men det kommer du fort inn i :-)

Både Kontaktkontraktet og Från valp till stjärna har mange gode tips til valpeøvelser, for kontaktrening, få hunden til å følge deg, ro- og avslapning, lek-øvelser og grunntrening.

Klikkertrening for din hund og Lydighetstrening i teori og praksis – begge av Morten Egtvedt og Cecilie Køste – den første er en innføring i klikkertrening, med en del øvelser, den andre er også det, men har med mye ekstra, om du vil ha en god teoretisk innføring i treningsmetoden og. Den har med alle grunnferdighetene samt trening til de forskjellige lydighets- og brukshundklassene.

Klikkertrening for utstillingshunden og Ikke skyt hunden – av Karen Pryor. Den første er nettopp det – noen tips til trening av utstillingshunden, og den andre “Karens Pryors enkle og underholdende forklaring på treningsmetoden”.

Lyckas på tävling – Niina Svartberg. Om konkurransetrening og mental trening, har mange gode tips om å jobbe med egne nerver og mental forberedelse til konkurranse.

Nosarbete – Maria Hagström – om spor og feltsøk, mange gode øvelser for å legge et godt grunnlag.

Ha en strålende dag :-)